Utrechtse moskee mag buiten Offerfeestgebed houden voor 700 mensen

© Google Streetview
UTRECHT - De Sayidina Ibrahim-moskee in de Utrechtse wijk Kanaleneiland verplaatst het Offerfeestgebed dit jaar naar de buitenlucht vanwege het coronavirus. De moskee laat weten toestemming te hebben gekregen om de religieuze bijeenkomst aankomende vrijdag op het nabijgelegen grasveld te organiseren.
Naast de moskee aan het Attleeplantsoen ligt een grasveld, waar volgens de organisatie plek is voor 700 tot 900 personen. Het gebed is onderdeel van het Offerfeest, dat aankomende donderdag start. In een uitnodiging aan de gemeenschap roept de moskee op om de RIVM-maatregelen in acht te nemen.
Volgens de gemeente Utrecht is de Sayidina Ibrahim-moskee de enige moskee die een formeel verzoek heeft ingediend om het gebed naar de buitenlucht te verplaatsen. Andere moskeeën hebben alleen geïnformeerd naar de mogelijkheden.
Het Offerfeest is een van de grootste feesten binnen de islam. Van donderdagavond tot maandag vieren moslims dat de profeet Ibrahim (Abraham) bereid was zijn zoon te offeren voor God. Voor moslims wordt het dit jaar een raar Offerfeest: vanwege corona zijn er meer mensen thuisgebleven en wordt het traditionele ochtendgebed afgelast of buiten gehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.