Biologiestudente Alysha heeft 60 planten op kamer van 12 vierkante meter

UTRECHT - Alysha is een biologiestudente en woont op het studentencomplex aan de Ina Boudier-Bakkerlaan. Haar kamer is niet heel groot, net 12 vierkante meter en ze heeft het vol gezet met planten. Nadat ze meerdere keren heeft geteld, want ze raakte telkens de tel kwijt door het grote aantal, komt ze op ongeveer zestig planten.
Alysha is trots op haar planten.
Alysha is trots op haar planten. © Robin de Vries
Volgens de studente is het de beste manier om te leren over de planten. "Ik wil graag plantenbioloog worden en de beste manier om erover te leren is om ze ook te verzorgen."
Soms heb ik bijen in mijn kamer, als er zoveel planten zijn
Alysha
Alysha verzorgt niet alleen haar eigen planten. Vrienden die deze zomer weg zijn hebben hun groen bij haar ondergebracht. En planten van huisgenoten die het niet goed doen, daar weet ze er ook raad mee. "Ze brengen hun zieke planten naar mij, dan verzorg ik ze tot ze het weer goed doen en dan kan ik ze weer terugbrengen."
Fem van der Rijst, de initiatiefnemer van het plantenasiel in Utrecht ziet dat er veel jonge mensen bij haar de planten komen adopteren. "Vaak brengen ouderen de planten naar mij toe, vaak omdat ze de planten niet meer kunnen verzorgen, een huissituatie verandert, of er overlijdt iemand. Jongeren komen dan de plantjes bij mij ophalen en adopteren."
Alysha heeft op een kleine studentenkamer 60 planten
Er zitten ook wat nadelen aan een kamer vol planten. "Soms heb ik bijen in mijn kamer, als er zoveel planten zijn, dan snap ik dat ook wel weer", lacht Alysha. Dat haar kamer stampvol staat, vindt ze in ieder geval nog geen probleem. "Misschien ga ik wel een keer verhuizen naar een grotere kamer voor de planten, maar ik vind het in dit huis nog te gezellig, voorlopig ga ik nog lang niet weg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.