RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

55 wissels gaan op de schop, ProRail start groot project rond Amersfoort Centraal

AMERSFOORT - ProRail is deze week gestart met het vernieuwen van de wissels rond station Amersfoort Centraal. De spoorbeheerder vervangt ze omdat de 30 jaar oude exemplaren te vaak storingen veroorzaken. De werkzaamheden zijn onderdeel van meerjarig project waarin zo'n 120 wissels rond het station worden aangepakt.

De komende dagen starten ProRail en aannemer Dura Vermeer met zes verouderde wissels aan de oostzijde van het station. Het gaat om het traject tot station Amersfoort Schothorst. Aan deze zijde worden in totaal 55 oude wissels aangepakt: 41 daarvan worden vervangen voor nieuwe exemplaren, de andere 14 wissels verdwijnen helemaal. Volgens ProRail is dat duurzamer omdat er wordt bespaard op staal, onderhoudskosten en CO2-uitstoot.


Westkant
Ook aan de westkant van het station zullen er spoorwissels verdwijnen. ProRail spreekt over het "ontknopen" van de sporen. De verwachting is dat wissels daardoor beter functioneren en dat er meer treinen van en naar Amersfoort kunnen rijden met een hogere snelheid.

De gehele operatie zal naar verwachting tot 2024 duren. In die periode blijven intercity's en sprinters gewoon rijden. De werkzaamheden aan de oostzijde van het station duren tot en met zondag 2 augustus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -