RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Erehaag van FCU-supporters met fakkels bij laatste afscheid van overleden Seb (11)


UTRECHT - Tientallen FC Utrecht-supporters met fakkels hebben vanavond in een erehaag het afscheid begeleid van de overleden Seb Huismann van elf. Honderden mensen hadden kort daarvoor in stadion Galgenwaard afscheid genomen van de jonge voetbalfan die dit weekend overleed aan een stofwisselingsziekte. Oom Martijn Hendriksen: "Heel bijzonder. Als Seb het had kunnen zien, had ie het geweldig gevonden. Fantastisch."

Kort voor zijn dood had Seb nog één wens: een bezoekje aan zijn geliefde FC Utrecht. Eerder berichtte RTV Utrecht hoe dat uitje vrijdag op het laatste moment voor hem werd geregeld. "Hij ging heel snel achteruit", vertelde Jolanda Dekker van Stichting WensAmbulance. "We zijn om tien uur begonnen met regelen en om twee uur waren we bij FC Utrecht. Da's wel héél snel. Normaal hebben we een dag nodig."

Bij FC Utrecht belde Seb vrijdagmiddag in de VIP-box met spelers en luisterde hij naar muziek. Toen werd ook duidelijk dat het einde naderde: voor een bezoekje aan de middenstip van de grasmat bleek hij te moe. Die avond bezweek hij aan zijn ziekte.

Erehaag bij indrukwekkend afscheid van Seb (11)


Afscheidsmoment
Vandaag was Seb terug in het stadion van zijn favoriete voetbalclub. Honderden mensen liepen langs de kist van de jongen voor een laatste groet. Op een gegeven moment stond er zelfs een lange rij van familieleden, vrienden en bekenden die afscheid wilden nemen. De familie had het samenzijn georganiseerd zodat iedereen op zijn of haar manier kon stilstaan bij het overlijden van Seb.

Iets na 20.00 uur was er buiten het stadion een publiekelijk afscheidsmoment. Daar vormden tientallen FC Utrechtsupporters een erehaag. Het busje met Seb reed vervolgens langzaam door de rookwalmen van de fakkels. Seb zal morgen in besloten kring worden begraven.

Oom Martijn Hendriks zegt dat het een verdrietige dag was maar dat de ouders van Seb zich erg gesteund voelden door alle aandacht. "De hulp van Maison de Boer, het stadion en de supporters: met al die extra hulp zijn ze bizar, geweldig dankbaar."

Oom van Seb over afscheid: "geweldig dankbaar"


18.000 euro
Het verhaal over de dood van de jonge Seb en zijn bezoek aan FC Utrecht maakte een boel emoties los. Met een inzamelingsactie die zondag werd opgezet voor een 'droomuitvaart' werd in 24 uur meer dan 18.000 euro opgehaald.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -