Augustus aanwaaimaand: ga eens op bezoek bij eenzame ouderen

NIEUWEGEIN/PROVINCIE UTRECHT - Kinderen en kleinkinderen zijn op vakantie, de vaste hulp is er niet en met een beetje pech zijn ook de buren weg. In de zomer zijn ouderen vaak eenzaam en door het coronavirus stonden de afgelopen maanden ook niet bol van sociale bijeenkomsten. Reden genoeg voor ouderenbond KBO-PCOB uit Nieuwegein om augustus uit te roepen tot 'aanwaaimaand.'
"Even langsgaan om een praatje te maken", zegt directeur Manon Vanderkaa. "Het hoeft helemaal niet lang te zijn. Natuurlijk moet je rekening houden met de coronamaatregelen, maar even dat contact kan heel veel uitmaken."
Ouderen die verlegen zitten om een praatje kunnen ook bellen. De ouderenbond heeft een speciale telefoonlijn in het leven geroepen. De KBO-PCOB Zomerbellijn is maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 13.00 uur te bereiken op 030-3400680.

Stoepconcert

De afgelopen maanden ontstonden her en der in de regio allerlei initiatieven om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. In Veenendaal organiseerden muzikanten bijvoorbeeld stoepconcerten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.