RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Krijn (15) ontwierp de tatoeage van zijn docent Nederlands: 'Creativiteit moet je belonen'


UTRECHT - "Je lichaam is een tempel, en dat mag je best mooi versieren", vindt Nederlands docent Ruuth Verhoeff van het creatieve X11 college op de Vondellaan in Utrecht. Verhoeff was zo onder de indruk van de designs van zijn 15-jarige leerling Krijn, dat hij besloot een exemplaar te vereeuwigen op zijn lichaam. "Het is een win-winsituatie: ik heb een unieke tatoeage en Krijn kan op zijn vijftiende al zeggen dat hij een tattoo heeft ontworpen."

Vandaag is het zover: bij tattooshop Prik in de Twijnstraat wordt de tatoeage, een beer met daarin een beeltenis van een haai, op de rechterarm van Verhoeff gezet. "Tijdens een eerder bezoek aan de shop, bleek dat de tattoo-artiest óók op het X11-college heeft gezeten. Zo was de cirkel dus echt helemaal rond", vertelt de docent.

 Krijn Spaapen (15) en zijn docent Ruuth Verhoeff, die een ontwerp van zijn leerling liet vereeuwigen op zijn arm. Krijn Spaapen (15) en zijn docent Ruuth Verhoeff, die een ontwerp van zijn leerling liet vereeuwigen op zijn arm. | Foto: Ingezonden

Het X11 is een creatief college. Leerlingen op deze middelbare school worden opgeleid voor creatieve en creatief-technische vervolgopleidingen en beroepen op het gebied van vormgeven, grafisch ontwerpen en digitale media. De 15-jarige Krijn Spaapen past daar helemaal thuis. Hij maakt kleurrijke designs en deelt die onder meer op zijn Instagramaccount @pexus_art.

Creativiteit belonen
Hij twijfelde geen moment toen zijn docent hem vroeg of hij een tatoeage wilde ontwerpen. "Tijdens de les kwam hij over mijn schouder kijken toen ik aan het tekenen was. Hij vond het heel gaaf wat ik maakte. Toen ik hem vervolgens mijn website liet zien, vroeg hij mij of ik er ook een voor hem wilde maken."

Krijn (15) ontwierp de tatoeage van zijn docent Nederlands.


Een enorme eer, vindt Krijn. "Ik had helemaal niet verwacht dat hij dat voor mij zou willen doen. Ik ben ook maar een leerling van hem. Het heeft wel iets speciaals dat hij zo'n vertrouwen in mij heeft."

Verhoeff: "Ik vind dat je creativiteit moet belonen. Als je ziet wat Krijn al op zulke jonge leeftijd kan, ik vind dat waanzinnig knap. En op deze manier is het ook een soort moderne liefdesverklaring aan mijn werk."

Nieuwe carričre
Tatoeageartiest Thomas van Prik is in ieder geval onder de indruk van Krijns ontwerp. "Hij is erg goed gelukt, en wat ook belangrijk is: hij is goed op de huid te tatoeëren. Dus wie weet is er wel een nieuwe carričre voor hem weggelegd."

Of Krijn dat ziet zitten? Een grote glimlach verschijnt op zijn gezicht. "Zeker! Voor nu vind ik het leuk om voor allerlei bedrijven logo's te ontwerpen, maar in de toekomst een specialisatie als tattoo-artist? Dat zou ik wel willen."

 Het eindresultaat. Het eindresultaat. | Foto: Ingezonden


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -