Celstraffen voor gewelddadige overval juwelier De Kamp Amersfoort

© AS Media
AMERSFOORT - Twee mannen van 23 en 19 jaar oud uit Amersfoort gaan de cel in voor een overval op een juwelier in Amersfoort vorig jaar. De oudste verdachte kreeg drie jaar cel, zijn kompaan kreeg anderhalf jaar jeugddetentie, waarvan negen maanden voorwaardelijk.
De overval op de juwelier op De Kamp was uiterst gewelddadig. De twee verdachten trapten op 16 juli vorig jaar de deur in en stormden de winkel in. Daar was op dat moment niemand aanwezig, de eigenaar, zijn vader en zijn zus zaten in ht kantoor achterin de zaak.
De zus vluchtte de straat op en riep om hulp, terwijl de twee mannen in de winkel de overvallers te lijf gingen. De overvallers sloegen onder meer de vader met een voorhamer in zijn zij. Die liep gebroken ribben en een gescheurde milt op.

Poging tot doodslag

Hoofdverdachte Ibrahim A. zou ook op de juwelier hebben geschoten. Hij heeft volgens justitie twee keer de trekker overgehaald, maar het wapen zou dienst hebben geweigerd. De vader van de juwelier sloeg hem vervolgens het wapen uit handen toen hij het net weer had doorgeladen.
Tegen de oudste verdachte, Ibrahim A., was vijf jaar cel geëist. De straf valt lager uit omdat de rechter poging tot doodslag niet bewezen vindt. De straf voor Youssef B. is conform de eis. Tegen hem is wegens zijn persoonlijke ontwikkeling en omstandigheden het jeugdstrafrecht toegepast.
De twee moeten ook een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.