Nieuwegeiner Kim maakt wekelijks een striptekening over haar stad

NIEUWEGEIN - Kim Houtzager maakt al 13 jaar wekelijks een strip voor de digitale Nieuwegeiner. De hoofdrol is weggelegd voor het meisje Pen-i, maar de verhalen gaan over dingen die spelen in Nieuwegein, of in haar eigen leven.
Nieuwegeiner Kim maakt wekelijks een striptekening over haar stad
Dat Kim elke week een strip maakt voor het blad, ontstond toevallig. Haar vader was bevriend met een redacteur van de lokale krant en wist daarom dat ze op zoek waren naar iets leuks. Met de kennis van het tekentalent van zijn dochter, was het idee van een strip snel geboren.
Pen-i meisje in wording.
Pen-i meisje in wording. © RTV Utrecht
Nieuwgein staat centraal in de strip. Het schoonspringteam van zwembad Merwestein dat kampioen werd, een wesp die de tram op stelten zet of de politie die uitrukt voor een muis. Het komt allemaal met de nodige humor aan bod.
Ze krijgt wel eens als reactie van mensen: waarom over Nieuwegein, dat is toch een saaie stad met lelijke gebouwen? Maar Kim is een echte Nieuwegeiner, "Ik woon er al mijn hele leven en het is mijn stadje. Ik vind het heerlijk om er te wonen, dus ik ben heel tevreden over Nieuwegein."
Twee strips over belevenissen in Nieuwegein.
Twee strips over belevenissen in Nieuwegein. © RTV Utrecht
Tekenen is al haar hele leven haar lust en leven. Al werd haar talent niet door iedereen erkend: haar leraar vond het maar niks en ze haalde steeds onvoldoendes. Ze koos daarom uiteindelijk voor de pabo, maar het tekenen bleef. Inmiddels heeft Kim een art-boek en twee leesboeken uitgeven. En de eerste zes jaren van de strip Pen-i komen binnenkort in stripboekvorm uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.