Een nieuw geluid uit rappersstad Amersfoort

Rapper Monnik.
Rapper Monnik. © RTV Utrecht
AMERSFOORT - Fabio Lemoine en Max de Haan (ofwel rapper Monnik en producer Maxlevel) hebben een muziekstudio in Amersfoort waar ze werken aan hiphopmuziek en raps.
De Lieve Vrouw danst met de Lange Jan.
rapper Monnik
Monnik wil met zijn raps emotie oproepen, dus zijn teksten snijden allerlei thema's aan. "Als ik iets voel omdat ik bijvoorbeeld met iemand heb gesproken die depressief is, dan kan ik goed schrijven. Als ik iets voel dan gaat het schrijven vanzelf." Vorig jaar won hij de publieksprijs van De Kei van Amersfoort en bracht hij zijn debuutalbum Monnikenwerk uit. Eind dit jaar wil hij met een nieuw album komen. Hiervoor is al veel van de muziek geschreven. Een dag voor wij hem spraken, had hij een nummer over Amersfoort gemaakt: "De Lieve Vrouw danst met de Lange Jan" is een van zijn teksten.
Fabio en Max werken in hun muziekstudio in Amersfoort aan hiphopmuziek en raps
Maxlevel is vooral bezig met het produceren van de muziek in de studio en het begeleiden van opkomende artiesten. Ook internationaal timmert hij aan de weg. "Spaanse rappers doen op dezelfde beat iets heel anders dan Nederlanders zouden doen", aldus Max.
Maxlevel en rapper Monnik in hun zelf gebouwde studio.
Maxlevel en rapper Monnik in hun zelf gebouwde studio. © RTV Utrecht
Daarnaast organiseren ze samen ook nog allerlei andere projecten met andere rappers uit Amersfoort en geven ze workshops raps maken en produceren.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half negen 's ochtends en het programma wordt daarna ieder uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.