RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zingende restauranteigenaar die beroemd werd na duik in Oudegracht sluit de deuren

1/2
UTRECHT - Morgen kun je voor de laatste keer tapas eten bij restaurant Ele aan de Oudegracht in Utrecht. De muzikale eigenaar Fermin Caceres heeft dertien jaar tapas geserveerd en is toe aan een nieuw avontuur. Hij ruilt de Domstad in voor BraziliŽ en zet daar een nieuw hotel op samen met zijn zus.

Tot ziens, Ele!


De gracht in
Fermin speelt altijd live Spaanse muziek en er wordt veel gedanst in het restaurant. Hij werd bekend in binnen- en buitenland na zijn deelname aan de Spaanse versie van 'Herrie in de Keuken'. De kok die het programma presenteerde vond Fermin en zijn gitaar maar niks. Hij trok de gitaar uit zijn handen en met een ferme zwiep zag Fermin zijn gitaar in de gracht belanden. Fermin twijfelde geen moment en dook erachteraan. "Dat is mijn kunst, mijn liefde dus ik sprong erachteraan", zegt hij.

Het fragment van Fermin in de Utrechtse gracht werd een hit op televisie en internet, vooral bij Spaanse kijkers. En het bracht hem veel klandizie: na het incident ontving hij beduidend meer Spaanse gasten. "Echt iedere dag wel vijftien of twintig personen per dag", zegt hij lachend.

BraziliŽ
Na dertien jaar is het voor Fermin genoeg. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging en financieel was het ook niet meer te bolwerken. Hij vertrekt met zijn vrouw naar BraziliŽ. Samen met zijn zus zet hij daar een klein hotel op. Toch verlaten ze Utrecht niet helemaal, in de zomermaanden zullen Fermin en zijn vrouw in Utrecht verblijven.

Waarschijnlijk komt er in de werfkelder aan de Oudegracht een nieuw restaurant maar het is nog onduidelijk hoe het eruit gaat zien of wat erop het menu staat


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -