RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote brand in Gelderland merkbaar in provincie: Veenendalers ontvangen NL-Alert

PROVINCIE UTRECHT - Enkele inwoners in het oosten van onze provincie zijn vanochtend in een NL-Alert gewaarschuwd voor een grote brand bij een autosloperij in het Gelderse Duiven. Vooralsnog zijn er geen meldingen binnengekomen van geur- en/of rookoverlast, meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Bij de brand, waarbij zeker honderd auto's in brand zouden staan, is volgens de brandweer in Gelderland 'gigantisch veel rook' vrijgekomen. De vlammen reiken tot tientallen meters hoog en het vuur breidt zich nog steeds uit, zei een brandweerwoordvoerder vanochtend tegen Omroep Gelderland. Een woonhuis op het terrein is ook in brand gevlogen. Er zijn ongeveer 125 mensen betrokken bij de bestrijding van de brand. Enkele mensen meldden vanochtend op Twitter dat zij de rook van de brand in Veenendaal kunnen zien.


Inmiddels is het sein brand meester gegeven, al verwacht de brandweer nog wel een tijd bezig te zijn met blussen. "Het sein brand meester wil niet zeggen dat het vuur uit is, maar wel dat we de situatie onder controle hebben", zei een woordvoerder van de brandweer tegen Omroep Gelderland.


Omdat het vuur dus veel rook veroorzaakte, werd een NL-Alert afgegeven om de omgeving te waarschuwen. Het verspreidingsgebied van zo'n alert wordt bepaald op basis van zendmasten die in een bepaalde omgeving staan. Volgens een woordvoerder van de VRU kan het dan voorkomen dat een mobiele telefoon op verre afstand dit signaal opvangt. Dat gebeurde vanochtend dus ook in de omgeving van Veenendaal.


Mochten mensen in onze provincie toch hinder ervaren van de brand, dan luidt het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -