RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Acht coronabesmettingen na verjaardagsfeestje in Utrechts restaurant

UTRECHT - Ten minste acht bezoekers van restaurant Beers & Barrels aan de Veilinghaven in Utrecht zijn vorige week besmet geraakt met het coronavirus tijdens een verjaardagsfeestje op vrijdag 24 juli. Ook de jarige werd besmet met het coronavirus. De horecagelegenheid is gisteren ook nog eens op de bon geslingerd omdat de coronaregels onvoldoende werden nageleefd, meldt de gemeente Utrecht.

Handhavers ontdekten gisteravond dat er teveel bezoekers in het restaurant aanwezig waren en dat de anderhalve meter afstand niet werd nageleefd. De zaak had bovendien al eerder een waarschuwing gekregen vanwege het onvoldoende toezien op de naleving van de regels. Waarnemend burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht wil verder een dwangsom opleggen voor elke volgende overtreding.

Bron- en contactonderzoek
Tijdens het verjaardagsfeest was het restaurant gewoon ook open voor andere bezoekers, laat een woordvoerder van de GGD weten. Momenteel vindt er een bron- en contactonderzoek plaats. Dat is ook de reden dat de gemeente de naam van de horecagelegenheid actief naar buiten brengt.

Ook alle medewerkers van het restaurant worden getest. "Als blijkt dat een van hen besmet is, dan zullen wij een oproep doen aan alle bezoekers die die avond aanwezig zijn geweest." De GGD houdt de testuitslagen van deze mensen extra in de gaten om snel te kunnen anticiperen, mocht een medewerker daadwerkelijk besmet zijn. Mensen die op 24 juli in het restaurant zijn geweest, krijgen het advies zich te laten testen.

'Situatie ligt anders'
De leiding van het restaurant bestrijdt in een eerste reactie de informatie van de gemeente en stelt dat de situatie anders ligt. Later kwam het restaurant met een uitgebreidere verklaring waarin wordt gesteld dat het 24 juli om één familie ging waarvan de leden niet tot hetzelfde huishouden behoorden. De groep is volgens het restaurant aangesproken toen zij niet voldoende afstand hielden.

De boete van 30 juli werd volgens het restaurant uitgedeeld omdat de handhaver vond dat de tafels op het terras niet ver genoeg uit elkaar stonden. Beers & Barrels wil de boete gaan bestuderen. Beers & Barrels haalt daarbij ook uit naar de gemeente. "We hebben begrepen dat de gemeente Utrecht ondertussen eenzijdige berichtgeving naar de pers heeft gestuurd waarbij melding werd gemaakt van te grote drukte in de zaak, terwijl dit naar onze bevindingen niet het geval is geweest."

Strenge controles
Vorige week kondigde de gemeente Utrecht nog aan streng te gaan controleren op de naleving van de coronaregels. Het stadsbestuur schreef toen in een brief aan de gemeenteraad dat horecazaken de regels onvoldoende opvolgen. "Er wordt daarom actief gehandhaafd op naleving van de noodverordening bij risicolocaties zoals de horeca", laat de gemeente weten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -