RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondernemers uit Nieuwer Ter Aa spelen in op thuiswerktrend: 'Mensen willen ontzorgd worden'

1/2
NIEUWER TER AA - Een meerderheid van de kantoorwerkers werkte tijdens de coronacrisis thuis en de verwachting is dat veel ook ná corona (deels) thuis blijven werken. Een groep ondernemers uit Nieuwer Ter Aa en omgeving speelt daar handig op in. Ze ontwerpen thuiswerkplekken en geven advies hoe je die het beste kunt inrichten. "Mensen willen ontzorgd worden", zegt ondernemer Sandra Wiebes. "Dan is het prettig dat je bij één partij terecht kan."

Sandra Wiebes heeft de handen ineens geslagen met vier andere ondernemers, elk met hun eigen expertise. De een is bijvoorbeeld gespecialiseerd in zonwering en raamdecoratie, zoals Sandra, een ander weet weer alles over interieur of aanleg van goede WiFi. Compagnon Michael Voeten is de man van de stoelen en tafels. "Eigenlijk alles wat met kantoormeubilair te maken heeft, dus ook laptopstandaards bijvoorbeeld."

Verslaggever Peter Knieriem krijgt advies over zijn thuiswerkplek


"Vroeger kreeg ik heel veel vragen van bedrijven maar dat is helemaal verschoven naar vragen vanuit mensen die thuis zitten en hun werkplek moeten inrichten. Ik kom veel bij mensen thuis en je zet daar dan een stoel en een bureau neer. Vervolgens zie je dat er nog wel wat meer mag gebeuren: goede zonwering, extra verlichting en een goede internetverbinding. Daar hoor je iedereen altijd over klagen."

De ondernemers uit Nieuwer ter Aa en omgeving kunnen daar dus wat aan doen, legt Sandra Wiebes uit. "We kregen afzonderlijk van elkaar al heel veel vragen over hoe je het beste je thuiswerkplek kan inrichten. Door samen te werken hopen we mensen te kunnen voorzien van een fijn thuiskantoor."

Een nieuwe bureaustoel, bureau of laptopstandaard en een goede zonwering. Harstikke belangrijk dus als je thuis fijn wilt werken. Maar wie gaat dat betalen? Voor een complete verbouwing zul je toch echt zelf de portemonnee moeten trekken, maar het is wel mogelijk om werknemers belastingvrij een bedrag uit te keren voor kantoorspullen of materiaal ter beschikking te stellen.

Een gat in de markt dus denken Sandra en haar collega's. Iets waarmee ze vermoedelijk ook na de coronacrisis klanten kunnen trekken. "Mensen gaan gewoon meer thuiswerken en dan is een goede en effectieve werkplek heel belangrijk."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -