RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom over terugkeer Michel Vorm: 'Gaat nu niet gebeuren'


PROVINCIE UTRECHT - Het ziet er niet naar uit dat doelman Michel Vorm in het 50-jarige jubileumjaar onderdeel zal zijn van FC Utrecht. Trainer/Coach John van den Brom zegt dat een terugkeer op dit moment niet aan de orde is.

Afgelopen seizoen stonden Maarten Paes en Jeroen Zoet(gehuurd) onder de lat bij FC Utrecht. Laatstegenoemde is teruggekeerd naar PSV en Paes is helemaal hersteld van zijn schouderblessure. Op dit moment zijn Paes(22), Thijmen Nijhuis(22) en Fabian de Keijzer(20) de doelmannen van het eerste. "Ik weet nog niet eens wie mijn eerste doelman wordt, dus laat staan tweede", spreekt Van den Brom tegen RTV Utrecht.

We hebben drie goede keepers"
John van den Brom

Michel Vorm is sinds deze week transfervrij nadat zijn contract bij Tottenham Hotspur is afgelopen. Vrijdag sprak de Nieuwegeinse sluitpost zich in het Algemeen Dagblad uit dat hij een terugkeer naar Nederland, en ook FC Utrecht, wel ziet zitten. "Dat gaat zeker niet gebeuren", zegt Van den Brom die daarmee de geruchtenmolen weerspreekt. "We hebben drie goede keepers en die mogen met zijn drieŽn uit gaan vechten wie de eerste doelman wordt."

Ik heb nog niets van Jordy gehoord"
Gyrano Kerk

Transfer Kerk
Ook rond Gyrano Kerk zijn er geruchten. De aanvaller zou in de belangstelling staan van clubs uit Engeland en Duitsland. "Ik heb nog niets van Jordy (Zuidam, red) gehoord. Als er iets intressants is dan zal hij dal wel laten weten, tot nu toe heeft hij nog niks laten weten." Ook Van den Brom weet van die geruchten. "Ik hoop dat ik hem nog veel ga zien dit seizoen", zegt de oefenmeester.

Gyrano Kerk: 'Ik wil excelleren'


Net als voor Kerk zou er ook voor Sean Klaiber vanuit verschillende hoeken interesse zijn. "Zolang ik van Jordy nog niet hoor van 'Er is iets serieus en we gaan ze kwijtraken' dan blijf ik die jongens op dezelfde manier benaderen en behandelen om het seizoen hier zo goed mogelijk te beginnen. Ik ben niet angstig. We moeten ons plan klaar hebben voor als zoiets gebeurt. En als we ze verkopen is dat voor een goede prijs. Het betekent ook dat ze zich goed ontwikkeld hebben, dus dan is het mooi voor de jongens en mooi voor de club."

Versterkingen
FC Utrecht haalde tot dusver alleen de transfervrij Django Warmerdam op bij FC Groningen. "Hij heeft een hele lange voorbereiding bij ons nu dus dat is mooi. Hij doet het goed", volgens Van den Brom wordt de linksback wel een vaste waarde ook nu Leon Guwara geblesseerd is. "Hij heeft een positie waar hij heel veel minuten gaat krijgen. Dat Leon geblesseerd is dat is gunstig voor hem, al mag ik dat niet zeggen."

Er zijn posities die we nog extra willen versterken"
John van den Brom

Uit de woorden van Van den Brom is op te maken dat Warmerdam niet de enige inkomende transfer zal zijn. "We zijn ambitieus. We hebben niet voor niets gezegd dat we de top drie willen aanvallen. Dat kan met de huidige selectie maar er zijn ook wat posities die we nog wat extra willen versterken", aldus de oefenmeester die niet wilde zeggen om welke posities dat gaat. "Als het zover is dan zullen dat als eerste horen, dat komt wel."

Oefenduel
Zaterdag oefent FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegen AZ. Wie daar in ieder geval niet bij is dat is Sander van de Streek. Hij is geopereerd en is net weer begonnen met trainen. "Dat duurt nog wel even voordat hij helemaal terug is. Zijn herstel moet tijd krijgen", aldus Van den Brom. Ook Willem Janssen, Leon Guwara en Joris van Overeem zijn nog geblesseerd.

John van den Brom stond na een maand weer de pers te woord: 'Dat heb ik niet gemist haha'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -