RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts restaurant betreurt coronabesmettingen, maar zegt dat regels zo goed mogelijk zijn nageleefd

UTRECHT - Het Utrechtse restaurant Beers & Barrels zegt te betreuren dat gasten in hun restaurant besmet zijn geraakt met het coronavirus. Tegelijkertijd zegt het restaurant aan de Veilinghaven er alles aan te hebben gedaan om de besmettingen te voorkomen.

Beers & Barrels reageert daarmee op het bericht van de gemeente Utrecht eerder vandaag. De gemeente meldde daarin dat acht gasten in het restaurant het coronavirus opliepen tijdens het vieren van een verjaardagsfeestje op 24 juli. Daarnaast kreeg het restaurant gister ook een boete omdat handhavers hadden geconstateerd dat bezoekers geen anderhalve meter afstand hielden.

Huishouden
In een reactie laat het restaurant nu weten de regels zo goed als mogelijk was te hebben nageleefd. Bij het incident op 24 juli ging het om een groep familieleden die niet tot één huishouden behoorde. "Daarom zijn ze uit elkaar geplaatst om de 1,5 meter te kunnen waarborgen", schrijft het restaurant in een verklaring.

Bij binnenkomst is de familieleden gevraagd of zij gezondheidsklachten hadden. De jarige bleek achteraf besmet te zijn zonder dat hij dit wist. Tijdens de bewuste avond is het een paar keer voorgekomen dat de familieleden te dicht bij elkaar kwamen. "Daar is de familie op aangesproken", zegt het restaurant.

Boete
De boete van gister is volgens het restaurant uitgedeeld omdat handhavers constateerden dat er weinig afstand was tussen de tafels op het terras. "We zullen de boete beoordelen, zodra wij deze hebben ontvangen", laat het restaurant weten.

Beers & Barrels haalt daarbij ook uit naar de gemeente. "We hebben begrepen dat de gemeente Utrecht ondertussen eenzijdige berichtgeving naar de pers heeft gestuurd waarbij melding werd gemaakt van te grote drukte in de zaak, terwijl dit naar onze bevindingen niet het geval is geweest."

Coronatest
Alle medewerkers van het restaurant zijn inmiddels op het coronavirus getest. "Hoewel niemand nog symptomen heeft, hopen wij uiteraard van harte dat onze medewerkers het virus niet overgedragen hebben gekregen. Pas nadat is gebleken dat zij het virus niet hebben, mogen zij weer aan het werk."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -