RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Forse toename van jonge Utrechtse camperbezitters in coronatijd

BUNNIK - Het aantal jonge mensen in de provincie Utrecht dat sinds de uitbraak van het coronavirus een camper heeft aangeschaft, is fors toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG in Bunnik en RDC. Alleen in Zuid-Holland steeg het aantal camperbezitters nog sneller.

In de leeftijdscategorie 18-35 steeg het camperbezit in de provincie Utrecht tussen 1 april en 1 juli met 20,4 procent, in Zuid-Holland zelfs 22,5 procent. Landelijk gaat het om een groei van ruim 17 procent in deze leeftijdscategorie.

Caravan
Het aantal caravaneigenaren in de leeftijd tot en met 35 jaar nam in heel Nederland met gemiddeld 6,6 procent toe tijdens corona. De stijging was het grootst in de provincies Groningen en Flevoland met ongeveer 9 procent, in de provincie Utrecht 6,6 procent.

BOVAG denkt dat kamperen in coronatijd het perfectie vakantie-alternatief is voor veel mensen. "Nu verre reizen en all-inclusive vakanties voor velen geen optie zijn, kijkt iedereen naar wat er wél kan. Kamperen blijkt dan ineens niet alleen een geweldig alternatief, maar ook nog eens coronaproof", aldus voorzitter Siewert Gorter van BOVAG Caravan.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -