RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rolstoelbussen van Woerdens revalidatiecentrum gestolen en weer teruggevonden: 'Fantastisch!'

WOERDEN - Het moet een gekke week zijn geweest voor revalidatiecentrum Daan Theeuwes in Woerden: medewerkers ontdekten dat twee van hun rolstoelbussen van het terrein aan de Polanerbaan waren gestolen. Maar gisteren vond een oplettende Woerdenaar de bussen alweer terug.

"Fantastisch!", reageert Adriaan Theeuwes op het nieuws. "We zijn zo afhankelijk van die bussen, want we rijden onze patiŽnten de hele dag door van het ziekenhuis naar het therapiecentrum. Maar we gebruiken ze ook om met de jongeren die in een rolstoel zitten naar het dorp te gaan."

Dieven gingen er in de nacht van woensdag op donderdag met de bussen vandoor. "Op camerabeelden zagen we dat daar drie mensen bij betrokken waren. Ze reden achter elkaar van het parkeerterrein, waarbij de een de slagboom voor de ander openhield."

Verlaten parkeerplaats
Dankzij een oproep en het nodige aan media-aandacht kwam een Woerdenaar de bussen op het spoor. "Die zag ze staan op een verlaten parkeerplaats op een industrieterrein in Woerden. Hij heeft toen de politie gebeld." Achteraf denkt Theeuwes dat ze daar tijdelijk zijn neergezet, zodat de dieven kunnen controleren of er geen trackingsysteem in het voertuig zit.

Theeuwes is vooral blij met alle reacties en hulp die hij kreeg aangeboden van bedrijven en stichtingen toen bleek dat de bussen waren gestolen. Vooral in coronatijd merkte hij dat de bussen van onschatbare waarde zijn. "In coronatijd zaten onze patiŽnten heel erg opgesloten: ze moeten ook af en toe naar buiten. Dat is heel belangrijk voor ze."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -