Langere periode met heet zomerweer: 60 procent kans op hittegolf

© Ab Donker
PROVINCIE UTRECHT/DE BILT - Vanaf aanstaande woensdag breekt een periode met zonnig en heet zomerweer aan. Vanaf donderdag is landinwaarts grote kans op maxima boven 30 graden. De kans op een hittegolf in De Bilt is ongeveer 60 procent, meldt Weeronline.
De meteorologen verwachten dat het hete zomerweer, met landinwaarts maxima van 30 graden en meer, tot in het volgende weekend aanhoudt. Er is kans op een overgang naar koeler weer met buien, maar het droge, hete zomerweer kan ook nog langer aanhouden.
Er is sprake van een hittegolf als het minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Daarbij moet het drie keer tropisch warm worden met maxima van 30 graden of meer. Voor een officiële hittegolf moet in De Bilt aan deze voorwaarden worden voldaan.
De komende dagen is het licht wisselvallig zomerweer met wolken, zon en enkele buien. De dag met de meeste buien is maandag. De middagtemperatuur ligt met rond de 20 graden in De Bilt iets onder de normale waarden voor begin augustus. Gemiddeld wordt het in deze tijd van het jaar 21-25 graden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.