RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gloednieuw Utrecht Rainbow Festival: 'Belangrijk om jezelf te kunnen zijn'

UTRECHT - Er komt dit jaar alsnog een festival voor de LHBTQI+-gemeenschap in de regio Utrecht. Nu de Utrecht Pride dit jaar door de coronacrisis niet kon doorgaan, komen roze organisaties uit de regio in het najaar met het Utrecht Rainbow Festival als alternatief.

Het festival vindt plaats in het weekend van vrijdag 9 tot zondag 11 oktober. De datum van het festival is niet toevallig gekozen. Elk jaar is het op 11 oktober Coming-Outdag. Zichtbaarheid is dan ook een belangrijke reden om met het festival te komen. "Het is belangrijk om jezelf te kunnen en mogen zijn, voor iedereen in de regio Utrecht", zegt Laura van Nieuwenhuijze, waarnemend voorzitter van COC Midden-Nederland.

Het festival ontstond door een samenwerking tussen veel verschillende roze organisaties in de regio, waaronder naast COC Midden-Nederland ook Midzomergracht Festival en Stichting Pann. "Het is de eerste keer dat we met alle roze Utrechtse organisaties een festival organiseren", zegt Van Nieuwenhuijze. "Ik denk dat dit heel typerend is voor deze periode. Hoe mooi is het dat wij dit samen kunnen doen?"

Alle festiviteiten zullen volgens de richtlijnen van het RIVM verlopen, verzekert de organisatie. Hoe het festival eruit komt te zien, wordt de komende weken bekend. Van Nieuwenhuijze wil alvast een tipje van de sluier oplichten. "Denk naast leuke feesten ook aan een debat, netwerkborrel en mooie films."

Wie weet is Utrecht door de coronacrisis straks een terugkerend festival rijker. "Het is nog niet bekend of we dit festival vaker gaan houden. Maar als het zo uitpakt zoals wij hopen, dan gaan we zeker meerdere edities maken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.






Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -