RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drive-in Bioscoop in Vianen groot succes: 'Het verdiende geld steken we terug in de gemeenschap'

VIANEN - Op een groot grasveld in Vianen waar in de toekomst een bedrijventerrein wordt gebouwd, is vandaag de eerste drive-in bioscoop in de provincie Utrecht georganiseerd. Ondanks de coronacrisis hebben inwoners van Vianen zo toch een leuk uitje. Vanuit de auto met je familie kijken naar een film.

De kinderfilm Mees Kees in de Wolken trok vanmiddag een vol veld en ook Forrest Gump en Jurassic Park trekken later op de dag veel publiek. De organisatie is tevreden en wil het evenement vaker organiseren vertelt organisator Jaap van Eggelen. "Nu het zo'n succes is, willen we het seizoensgebonden blijven organiseren. In de lente en in de nazomer wanneer het iets vroeger donker wordt, maar wel lekker weer is, willen we het graag doortrekken."

Om de coronamaatregelen goed te kunnen handhaven, is een aantal maatregelen getroffen. Bezoekers blijven in principe in hun auto zitten en drinken en snacks wordt aan het raam bezorgd. Bestellen doe je heel modern via whatsapp en betalen doe je via een Tikkie. Bij kinderfilms mogen de kinderen wel de auto verlaten. Helemaal vooraan, dichtbij het scherm, kunnen ze samen op bankjes de film kijken terwijl de ouders in de auto hun eigen ding doen.

Hoewel de opkomst groter is dan verwacht, wordt met de drive-in bioscoop geen enorme winst gemaakt vertelt van Eggelen: "Dit evenement hebben we vooral voor de inwoners van Vianen en voor de lokale ondernemers georganiseerd. Het geld dat we hiermee hebben verdiend, hebben we teruggestoken in de gemeenschap. We hebben allemaal lokale ondernemers aangetrokken om ze toch een kleine financiële boost te geven in deze moeilijke tijd. Maar echt serieus geld wordt er vandaag niet verdiend."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -