RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie Amersfoort zoekt getuigen in verschillende straatroofzaken

AMERSFOORT - De politie in Amersfoort is druk met het zoeken naar getuigen van een straatroof en een poging daartoe. Beide incidenten vonden dit weekend plaats. Er wordt onder meer gezocht naar een blonde, brildragende vrouw die vrijdagavond een jurkje met bloemetjes droeg. Zij is mogelijk diezelfde avond nog in contact geweest met de daders.

Eerder al berichtte de politie in Amersfoort al over een beroving op de Nederhorst, vlakbij Park Schothorst. Daarbij werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een fietsende vrouw van haar tas beroofd door twee mannen op een scooter.

Inmiddels heeft de politie meer informatie over twee mogelijke getuigen, die eerder die avond lastig werden gevallen door het duo op de scooter. Een van deze getuigen is een blonde, brildragende vrouw die een jurkje met bloemetjes droeg. De politie komt graag met deze specifieke getuige in contact. "Weet jij wie deze vrouw is? Of ben je het zelf?", schrijf de politie. "Neem dan contact met ons op via 0900-8844."

Nog een poging tot straatroof
Afgelopen nacht was het vervolgens bijna weer raak, dit keer aan het niet veel verder gelegen Enkeerdpad. Daar probeerden twee verdachten op een fiets een andere fietser te beroven. Dat gebeurde tussen 1.30 en 2.00 uur.

De verdachten waren gewapend met een mes en wilden geld van het slachtoffer, maar die wist te ontsnappen.

De politie schrijft dat het kan dat de twee mannen nog even in de buurt zijn gebleven van de Hoolesteeg en het Enkeerdpad. Ze hopen dat een voorbijganger de mannen daar heeft zien staan en roepen op om contact op te nemen met de politie.

Mogelijk sloeg hetzelfde duo even daarvoor ook toe aan de Heideweg. Volgens de politie werden daar namelijk tussen 23.45 en 00.00 uur twee mannen beroofd. Ter hoogte van Sportclub de Pelikaan worden ze door twee jonge mannen op een fiets bedreigd met een mes. De politie spreekt ook hier van een licht getinte huidskleur.

Mensen met informatie wordt gevraagd contact te zoeken met de politie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -