Steeds meer postkantoren dicht

REGIO - In een maand tijd is al bijna 10 procent van alle postkantoren gesloten. Dat heeft een woordvoerder van Postkantoren BV zaterdag gezegd.
Eind februari zijn ING en TNT Post, de eigenaren van de postkantoren, begonnen met het sluiten van de 250 postkantoren. Eind maart staat de teller op 23 gesloten filialen. ,,Elke week gaan er een of meer dicht'', aldus de woordvoerder. In 2012 moeten ze allemaal dicht zijn. Als de sluitingen in dit tempo doorgaan, wordt dat zeker gehaald.
Wanneer welk postkantoor dichtgaat, hangt van verschillende factoren af. ,,Er wordt gekeken naar het aantal kantoren in de regio, zodat het personeel tijdelijk nog in een ander filiaal kan werken, en bijvoorbeeld naar de looptijd van huurcontracten.''
Afgelopen week zijn er kantoren in Baarn, Velp, Maassluis, Tilburg en Wijchen gesloten. Voor komende week staan filialen in Hoofddorp, Arnhem, Heemstede, Leiden en Etten-Leur op de rol. Mensen die klant zijn bij ING krijgen van die bank maanden van tevoren te horen wanneer een postkantoor bij hen in de buurt sluit.
Ze worden dan verwezen naar een van de ING-kantoren. Klanten krijgen bij de postkantoren vier weken voor de sluiting een folder met alternatieven uitgereikt. ,,Zij kunnen bijvoorbeeld terecht in supermarkten of leeswinkels.''
Het voordeel daarvan is volgens de woordvoerder dat mensen op meer plekken terecht kunnen, dat de openingstijden ruimer zijn en dat lange rijen tot het verleden behoren. TNT en ING maakten in maart vorig jaar bekend alle 250 postkantoren te sluiten. Dat kost 1850 banen. In de afgelopen jaren was het aantal postkantoren al teruggebracht van ruim 2000 tot 250 kantoren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.