Boetes en waarschuwingen in horeca Amersfoort en Utrecht

© RTV Utrecht
AMERSFOORT/UTRECHT - In Amersfoort heeft één café een boete gekregen van 4000 euro voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Verder heeft één horecazaak een waarschuwing gekregen.
Het was al aangekondigd, strenge controles in de stad Amersfoort aan het adres van horecaondernemers. Volgens de gemeente werden de coronamaatregelen in de horeca steeds minder goed nageleefd.
De BOA's controleerden dit weekend 27 horecazaken. Bij één zaak werd direct een boete uitgedeeld. "Jongeren stonden veel te dicht op elkaar", zegt woordvoerder Manolito Buth van de gemeente Amersfoort. Bij een andere horecazaak is een officiële waarschuwing gegeven. "De regels werden overtreden, maar niet zodanig dat er direct een boete aan te pas moest komen", zegt Buth.
Bij nog twee horecazaken werd een overtreding geconstateerd. "Dat kan bijvoorbeeld zijn dat over het algemeen de regels goed nageleefd worden, maar dat twee mensen te dicht op elkaar zaten bijvoorbeeld. Dat is wel een overtreding, maar niet direct reden voor een officiële waarschuwing of boete."
Verder houden veel horecazaken zich goed aan de regels, aldus de gemeente.

Tien waarschuwingen in Utrecht

De gemeente Utrecht deelde donderdag vier waarschuwingen en een boete uit. Die boete was bij Beers and Barrels. Vrijdag volgden nog eens drie waarschuwingen en zaterdag ook drie. Op zondag troffen de controleurs nergens overtredingen aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.