RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Personeelsleden besmet met corona bij daklozenopvang NoiZ in Utrecht

UTRECHT - Twee personeelsleden van daklozenopvang NoiZ aan de Maliebaan zijn besmet met het coronavirus. De 37 gasten moesten een dag binnen blijven, maar kunnen nu weer naar buiten.

Jules van Dam, bestuurder van De Tussenvoorziening waar NoiZ onder valt, zegt dat daklozen de instelling wel mochten verlaten, maar dat het dringende advies was om binnen te blijven. Mochten daklozen vertrekken, dan mogen ze konden ze gedurende de dag niet terugkeren. "Wij regelen altijd eten en drinken, mensen konden nu even niet zelf naar de winkel. Ook werd er tijdelijk niemand opgenomen in de opvang."

Testen
De schrik zat er even goed in. Richard, die alleen met zijn voornaam genoemd wil worden, zit in de daklozenopvang. Hij wilde niet het risico lopen dat hij op straat moest slapen, dus bleef hij binnen, vertelde hij. Maar hij baalde wel dat hij niet naar de winkel kon. "Mijn sigaretjes raken op."

Na overleg met de GGD heeft NoiZ besloten dat de deuren weer open kunnen. Gasten kunnen dus weer naar binnen en naar buiten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -