Hema-medewerkers leggen werk neer

UTRECHT - FNV Bondgenoten is tevreden over het verloop van de eendaagse staking bij het distributiecentrum van de Hema in Utrecht.
Volgens de bond staakte twee derde van de vaste werknemers van de ochtendploeg en ook het leeuwendeel van de avondploeg. Maar volgens het winkelbedrijf hebben veel mensen dinsdag gewoon gewerkt.
De actievoerders zijn verwikkeld in een loonconflict met Hema. FNV Bondgenoten eist bij de cao-onderhandelingen 3,5 procent meer loon. De Hema wil niet verder gaan dan 2 procent en een eenmalige
uitkering van 0,5 procent.
De werknemers van het distributiecentrum, dat alle circa 350 Hema-winkels bevoorraadt, beten dinsdag het spits af met de staking. Voor dinsdag staan er geen acties op het programma, maar later in de week beginnen estafetteacties. Daarbij worden ook de bakkerijen en de winkels betrokken.
De acties kunnen diverse vormen hebben en hoeven geen stakingen te zijn, aldus vakbondsbestuurder Henk van der Ploeg. Het publiek had maandag geen last van de acties. Volgens de Hema ging ook de bevoorrading van de winkels gewoon door. Van der Ploeg denkt echter dat het werk in het distributiecentrum "fors ontregeld" is.

RTV Utrecht live bij de stakende Hema-medewerkers
RTV Utrecht live bij de stakende Hema-medewerkers, Hema woordvoerder reageert
Hema-medewerkers leggen werk neer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.