Blik op Overvecht: 'Ik wil mij ook gewoon veilig en prettig voelen, wie wil dat nou niet'

© RTV Utrecht / Iris Tasseron
UTRECHT - "In principe gaan wij 's avonds niet zo gauw de deur meer uit", zegt Cor Mulder in de podcast 'Blik op Overvecht'. Hij woont al sinds 1967 in de wijk Overvecht en hij is van plan er te blijven.
Cor Mulder heeft de wijk zien bouwen. In het begin woonde hij in een flat, maar in de jaren 80 verhuisde hij naar een huis met een tuin in de Witte Bollen buurt vlakbij de Klopvaart. Elke dag wandelt hij langs het water om fit te blijven. "Ik ben 76 maar ik heb mij fysiek nooit zo goed gevoeld."

Veiligheid

Dat hij zichzelf niet altijd veilig voelt in de wijk vindt Mulder heel vervelend, want dat was vroeger niet het geval. "We hebben een periode gehad dat er om de week een inbraak was. Dat is gelukkig nu over. Als je 's avonds de deur uit gaat heb je af en toe dat onheilspellende gevoel. Ik kan het ook niet goed onderbouwen. Het is een gevoel."
Uit de Utrecht-monitor blijkt ook vaak dat veel Overvechters een gevoel van onveiligheid hebben. Er wordt geklaagd over jongeren die buiten rondhangen en overlast veroorzaken. Mulder vertelt ook dat er in de wijk onnodig dingen vernield worden.

Betrokken

Cor Mulder voelt zich heel betrokken bij de wijk. Hij bedenkt van alles om de saamhorigheid te vergroten, zoals 'Burenhulp'. "Ik heb gewoon aan buren gevraagd of ze behoefte aan saamhorigheid hadden, dat we elkaar een beetje in de gaten houden, en dat we elkaar met eenvoudige klusjes helpen." Helaas bestaat 'Burenhulp' niet meer, omdat er de laatste tijd weinig behoefte aan leek te zijn.
Maar Mulder geeft niet op. Hij heeft een ouderenpraatgroep opgericht en bedacht een sticker om Overvechters bewust te maken van de verkeersregels. Hij hoopt dat het langzaamaan weer beter gaat worden in Overvecht en volgt de plannen van de gemeente op de voet. Na de zomer praat de gemeenteraad weer verder over de miljoenen die voor de wijk Overvecht zijn vrijgemaakt om de leefbaarheid te vergroten.
Dit is de vierde aflevering van de podcastserie 'Blik op Overvecht' , hieronder zijn de eerdere afleveringen te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.