RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UMC meet drukte in het ziekenhuis via WiFi-signalen van mobieltjes

UTRECHT - Het UMC Utrecht komt met een druktemonitor in verband met corona. Op basis van de WiFi-signalen van aanwezigen wordt de drukte gemeten in het ziekenhuis.

''Op dit moment hebben we nauwelijks coronapatiŽnten in ons ziekenhuis. Maar ook als dat aantal onverhoopt weer toeneemt, willen we de overige zorg zoveel mogelijk kunnen blijven bieden'', zegt divisiemanager Remco van Lunteren van het UMC. Door wifi-signalen real-time te meten, hoopt het ziekenhuis snel te kunnen ingrijpen op plekken waar de anderhalve meter niet gehandhaafd kan worden.

Met het systeem wordt nu geŽxperimenteerd op plekken waar het snel druk wordt, zoals de poliklinieken of de hoofdingang. De signalen van de mobiele apparaten van patiŽnten, bezoekers en medewerkers worden geregistreerd en geteld. Het ziekenhuis benadrukt dat niet te herleiden is van wie de gegevens zijn.

De monitor komt bovenop andere maatregelen om de drukte te verspreiden, zoals afspraken via video of e-verbindingen, het scheiden van patiŽntstromen en een aangepaste bezoekregeling.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -