RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal coronabesmettingen door verjaardagsfeestje bij Beers & Barrels verdubbeld naar 16, onderzoek nog bezig

UTRECHT - Er zijn nog meer besmettingen vastgesteld na een verjaardagsfeest bij het Utrechtse restaurant Beers & Barrels. Voor het weekend werd bekend dat er acht mensen besmet zijn, nu zijn er nog eens acht bijgekomen.

Afgelopen donderdag werd bekend dat er bij een verjaardagsfeestje in het restaurant acht mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus. De jarige had, zonder dat hij het wist, het coronavirus onder de leden. Volgens de GGD is inmiddels wel duidelijk dat er ook gasten besmet zijn die niet bij het verjaardagsfeestje hoorden.

Onderzoek
"Qua aantal is het best opvallend. Dat kunnen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan", zegt een woordvoerder van de GGD Regio Utrecht tegen RTV Utrecht. Er wordt nu samen met het restaurant onderzoek gedaan naar de gasten die op dat tijdstip op 24 juli aanwezig waren. Sommige gasten van de betreffende avond kunnen binnenkort dus een belletje van de GGD verwachten. Zij krijgen dan een test aangeboden, aldus de GGD. "We hopen dat ze zich ook laten testen. Er wordt stapsgewijs gekeken naar vervolgstappen, zo loopt bron- en contactonderzoek altijd."

Tijdens de bewuste avond is het een paar keer voorgekomen dat de familieleden te dicht bij elkaar kwamen. "Daar is de familie op aangesproken", schreef het restaurant donderdag.

Personeel niet besmet
Het restaurant schrijft nu in een reactie dat het personeel niet besmet is, ze zijn allemaal negatief getest op het virus. Voorlopig kunnen gasten alleen buiten terecht bij Beers & Barrels: "Om onze medewerkers enige rust te geven na de afgelopen dagen en ook om geen enkel risico te nemen, hebben we besloten om de gast voorlopig even alleen op het terras van Beers & Barrels Harbour te bedienen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -