RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Specsavers incasseert 'een beste klap' door uitbraak coronavirus

MAARSSEN - De Nederlandse winkels van Specsavers hebben "een beste klap" gekregen door de uitbraak van het coronavirus. Begin maart liep de omzet van de Maarssense oog- en hoorzorgketen met 80 procent terug, ook al hielden alle winkels hun deuren open. Dat zegt directeur Remko Berkel van Specsavers Nederland.

"Sinds eind mei, begin juni zien we elke week verbetering. Inmiddels groeien we weer ten opzichte van vorig jaar", vertelt Berkel. Vanwege de onzekere periode zijn er sinds april geen tijdelijke contracten verlengd. "Het is rustiger in de winkels en we zien dat klanten doelgerichter langskomen en wat meer uitgeven."

Berkel is positief gestemd over de toekomst, ondanks de coronacrisis. "Het is lastig om voorspellingen te doen voor de rest van het jaar maar optiek en hoorzorg is een groeimarkt in Nederland door de vergrijzing."

Omzet
Specsavers heeft in zijn Nederlandse winkels een recordomzet geboekt in het vorige boekjaar, dat eind februari eindigde. De oog- en hoorzorgketen profiteerde het meest van een groei van de hoordivisie, die met bijna tien procent groeide.

De opbrengsten van Specsavers bedroegen in Nederland 156 miljoen euro, 4 procent meer ten opzichte van een jaar eerder. Het boekjaar eindigde vlak voor de uitbraak van het coronavirus in Nederland.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -