RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Het wordt tropisch: hier kun je veilig een verkoelende duik nemen

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Warm, warmer, warmst! Maak je borst maar nat want de komende dagen wordt het tropisch warm. De kans op een hittegolf in De Bilt is ongeveer 60 procent. Vanaf donderdag kunnen de maximumtemperaturen tot boven de 30 graden stijgen, dus hoe kom je deze warme dagen door?

Een verkoelende douche, een opblaasbadje in de tuin of toch met de voetjes in een emmer met water. Er zijn tal van verfrissende activiteiten te vinden, maar niets is natuurlijk leuker dan zwemmen in meren, plassen en andere natuurwateren.

Maar dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Uit recent onderzoek blijkt dat er nog altijd maar weinig 'vieze' zwemplekken zijn in Nederland. De provincie Utrecht heeft 27 officiële zwemwaterplekken in de natuur. Op deze kaart zie je waar je veilig een duik kan nemen en waar niet:Op drie plekken geldt dus op dit moment een negatief zwemadvies. Wie naar de Loosdrechtse Plassen wil moet rekening houden met een slechte waterkwaliteit bij De Meent en bij het peuterbad bij De Strook. Hier geldt sinds enige jaren al een negatief zwemadvies. Ook zwemmen in 't Kleine Zeetje in Spakenburg is niet verstandig.

Corona
Zwemmen bij jou in de buurt klinkt natuurlijk fantastisch, maar is het ook corona-proof? Eén ding is zeker; het is niet handig om op de bonnefooi op pad te gaan naar betaalde zwemlocaties. Vanwege het coronavirus moet je in de meeste gevallen online een plekje reserveren en daarbij geldt ook vol is vol. Zo is dat onder meer het geval bij de Maarsseveense Plassen, het Henschotermeer en bosbad in Leersum.

Miranda Visman is bedrijfsleider bij het bosbad en zegt dat de nieuwe situatie wel even wennen is. "Wij zijn nu open voor recreatief zwemmen. Dat houdt in dat gezinnen met kinderen tot en met 17 jaar welkom zijn. Ook de jeugd tot en met 17 jaar is van harte welkom. Voor jongeren ouder dan 17 jaar zijn we helaas gesloten."

Op dit moment mogen er maximaal 1500 bezoekers tegelijkertijd het buitenbad bezoeken. Voor corona mochten er 2600 bezoekers naar binnen. "Maar het record staat op 2700 bezoekers", aldus Visman.

Bosbad Leersum: "Er mogen maximaal 1500 bezoekers tegelijkertijd naar binnen


Voorspelling
De kans is groot dat het hete zomerweer tot in het weekend aanhoudt. Wat daarna gebeurt is onzeker. Mogelijk volgt een overgang naar koeler weer met buien, maar het droge hete zomerweer kan ook langer aanhouden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -