RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Flinke stijging coronabesmettingen in provincie Utrecht: 174 nieuwe besmettingen in één week

PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen week zijn in de provincie Utrecht 174 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, blijkt uit de rapportage van het RIVM. Vorige week lag het aantal nieuwe besmettingen op 183, maar dat ging over veertien dagen. Voor onze provincie is het dus een flinke stijging in het aantal besmettingen.

Sinds 28 juli is er verder één persoon in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus. Geen enkele persoon is in deze periode aan de gevolgen van het virus overleden. In totaal is het coronavirus sinds de start van de uitbraak nu bij 4477 mensen in de provincie vasgesteld. Van hen werden er 896 opgenomen in het ziekenhuis, 431 personen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Een van de grootste clusters in de regio is de besmetting op een verjaardagsfeestje bij Beers & Barrels. Gisteren werd bekend dat er nog eens acht mensen besmet zijn met het virus, die aanwezig waren bij het restaurant op die bewuste avond. Het totaal staat nu op 16 besmette gasten. De GGD gaat nu iedereen die 24 juli aanwezig was, vragen om zich te laten testen.Landelijke cijfers
Landelijk is het aantal corona-patiënten bijna verdubbeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 2.588 nieuwe besmettingen. Dat waren er een week eerder 1329. Weer een week daarvoor waren dat er nog 987.

Het aantal gemelde ziekenhuisopnames steeg van 23 naar 44. Het aantal doorgegeven sterfgevallen daalde van 9 naar 6. De cijfers komen soms met wat vertraging binnen bij het RIVM. Tussen de nieuwe meldingen kunnen dus gevallen van langer geleden zitten.

Testen afgenomen
Het aantal testen bij de GGD is tegelijkertijd flink afgenomen. Tussen 27 juli en 2 augustus lieten ruim 100.000 mensen zich testen, zo'n 10.000 minder dan een week eerder. Uit die testen kwam steeds vaker een positief resultaat: 2,3 procent van de geteste personen bleek het virus bij zich te dragen. In de vorige weekcijfers was dit nog maar 1,1 procent.

Ook in de regio Utrecht steeg het percentage positieve testen. Bij de vorige rapportage was 0,8 procent van de testen positief. Nu is dat ruim 2 procent.

Regionale verschillen
Er zijn grote regionale verschillen. Met name in Zuid-Holland, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant is een toename te zien in het aantal meldingen. Aanstaande donderdag geven premier Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie over het coronavirus.

Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -