'Autoleverancier' van ramkraak op Coolblue vrijgesproken

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
UTRECHT - De man die werd verdacht de auto te hebben geleverd waarmee vorig jaar juli een ramkraak op Coolblue in Utrecht is gepleegd, is vrijgesproken. Volgens de rechter is niet overtuigend bewezen dat de man de auto heeft gestolen en aan de ramkrakers heeft gegeven.
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) had de verdachte in Overvecht een Audi gestolen die kort daarop bij de ramkraak werd gebruikt. Uit telefoongesprekken bleek onder meer dat de man gesprekken had gevoerd over het verkrijgen van een cilindertrekker en een valse sleutel. Ook bleek de man volgens de gegevens van zijn telefoon in de buurt te zijn geweest van de plek waar de auto werd gestolen.
De verdachte heeft altijd ontkend de auto te hebben gestolen. Hij verklaarde dat hij inderdaad een cilindertrekker had gekocht. Maar volgens hem wilde hij deze gebruiken om de auto van een vriend open te krijgen die zijn sleutels kwijt was. De man zei dat dit een goedkopere optie was dan de auto naar de garage brengen.
Er was verder geen bewijs dat de verdachte de medeverdachten van de ramkraak kende. Daardoor vond de rechter het bewijs tegen de man te dun. Het OM had eerder nog een gevangenisstraf van tien maanden tegen hem geëist.
Voor de ramkraak zelf werden eerder dit jaar een 22-jarige man uit Utrecht veroordeeld tot elf maanden cel. Een 17-jarige mede-verdachte kreeg 100 dagen jeugddetentie opgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.