RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PvdA: 'Levensgevaarlijke situaties door wielrenners aan de Vecht'

LOENEN AAN DE VECHT/NIEUWERSLUIS - De PvdA in Stichtse Vecht maakt zich zorgen over het "racegedrag" van wielrenners aan de oevers van de Vecht. De partij wil dat de gemeente actie onderneemt en heeft raadsvragen gesteld aan het college.

Volgens gemeenteraadslid Joseph Toonen gaat het maar om een kleine groep wielrenners die zich op de wegen misdraagt. Maar deze wielrenners veroorzaken wel veel overlast en zorgen in zijn ogen voor levensgevaarlijke situaties.

"Het is gewoon af en toe echt gevaarlijk", zegt hij. "Ik heb daar ook vrienden wonen. Als je over wilt steken, dan moet je heel erg goed uitkijken. Die hardracende wielrenners zijn er sneller bij dan dat je denkt."

Volgens Toonen waren er alleen al de afgelopen weken minimaal drie ongelukken in het gebied. Hij wil nu weten of het college het ook met hem eens is dat het gedrag van een deel van de wielrenners ontoelaatbaar is.

Ook wil hij weten of de gemeente actie tegen deze groep wil ondernemen. Zelf denkt Toonen onder meer aan dubbele drempels, verbodsborden in de weekenden en het invoeren van een maximum snelheid.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -