RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Montfoort keurt aanvraag voor raam in stadsmuur goed, monumentenstichting verbijsterd

MONTFOORT - In Montfoort is met verbijstering gereageerd op een plan om een raam te plaatsen in de historische stadsmuur. De aanvraag werd gedaan door een bewoner die tegen de stadsmuur woont; hij vond de ruimte te donker. De gemeente was het daar mee eens en gaf een vergunning af.

Stichting behoud monumenten Montfoort en Linschoten is niet blij met de goedkeuring van de vergunningsaanvraag. De stichting zette zich de afgelopen jaren juist in om met behulp van fondsen en donoren de stadsmuur te restaureren.

"Drie jaar geleden is een soortgelijk plan ingediend. In de monumentencommissie is dat behandeld en toen negatief geadviseerd", zegt Peter Versloot. "Op zich is de wens van meneer voor te stellen, want een stadsmuur is een grote blinde muur waar geen gat in zit. Meneer wil wat meer licht in de kamer en doet een aanvraag, maar tot onze verbazing wordt het verzoek nu wél gehonoreerd door een andere commissie van de gemeente."

Volgens Versloot hoort een stadsmuur geen gaten te hebben. "Anders dan een schietgat uit vroege tijden. Een nieuw toegevoegd raam is niet de bedoeling bij een stadsmuur. Wij begrijpen er niets van." De stichting dient daarom binnenkort een bezwaarschrift in, daarna neemt een speciale commissie opnieuw een besluit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -