RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse slachterij tijdelijk stilgelegd tijdens Offerfeest

PROVINCIE UTRECHT - Een slachterij in de provincie Utrecht is tijdelijk stilgelegd tijdens het Offerfeest omdat er niet hygiŽnisch genoeg werd gewerkt. Om welk slachthuis het gaat, wil de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet zeggen.

Slachthuizen hebben de regels voor dierenwelzijn en voedselveiligheid over het algemeen verder wel goed nageleefd tijdens het religieuze feest. Er werden in korte tijd veel schapen, geiten en runderen halal geslacht, wat inhoudt dat de keel van het dier zonder verdoving wordt doorgesneden, zodat het doodbloedt. De NVWA voerde tijdens het feest extra controles uit op slachthuizen.

Zo troffen controleurs en de politie op twee boerenbedrijven illegaal geslachte schapen aan. Bij een schapenhouder in Zuid-Holland ging het om drie geslachte schapen, bij een melkveehouder in Noord-Holland waren het er zes. In de slachterij in de provincie Utrecht kon het slachtproces weer worden hervat nadat de slachthal was gereinigd, meldt de NVWA.

Het Offerfeest vond dit jaar plaats van vrijdag 31 juli tot en met maandag 3 augustus. De dieren moesten in erkende slachthuizen worden gedood, maar de controles daarvan stonden door corona even op losse schroeven. De NVWA legde twee bedrijven een verbod op om te mogen slachten omdat zij gebreken vertoonden of niet voldeden aan de extra eisen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -