RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf voor Nieuwegeiner die ex-vriendin verkrachtte

NIEUWEGEIN - Een 20-jarige man uit Nieuwegein is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk vanwege de verkrachting van zijn ex-vriendin in 2017.

De vrouw had met haar ex-vriend afgesproken in Amsterdam. Hij stapte bij haar in de auto, werd agressief en dwong haar naar een hotel te rijden en daar een kamer te boeken. In de hotelkamer verkrachtte hij haar meerdere keren. Na de avond dwong hij haar om geld over te maken naar zijn rekening.

De man verklaarde later inderdaad seks te hebben gehad met de vrouw, maar dit zou met wederzijdse instemming zijn gebeurd. Maar de rechtbank gelooft dat niet. De verklaringen van het slachtoffer waren consistent en kunnen met ander bewijsmateriaal worden ondersteund, zoals geluidsopnamen waarop te horen is dat de vrouw juist niet instemde met de seks. Ook een vriendin van het slachtoffer verklaarde het verhaal van de vrouw.

De straf is lager dan de drie jaar die het Openbaar Ministerie had geëist. Dit komt onder meer omdat de verdachte is vrijgesproken van een aanranding van een andere vrouw. Ook houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte net 18 jaar was toen hij de strafbare feiten pleegde en verminderd toerekeningsvatbaar was.

Behalve de celstraf, moet de man zich ook verplicht laten behandelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -