Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen uit Woerden stapt uit Partij voor de Toekomst

© Bart Maat, ANP
WOERDEN - De Woerdense Femke Merel van Kooten-Arissen stapt na drie maanden uit de Partij voor de Toekomst, de partij die ze in mei oprichtte met voormalig 50PLUS-leider Henk Krol. Het Tweede Kamerlid zegt dat in een interview met het AD.
Het Tweede Kamerlid uit Woerden besloot tot de breuk toen Krol bekendmaakte te gaan samenwerken met Henk Otten. Dat lid van de Eerste Kamer werd door Forum voor Democratie geroyeerd en begon daarna voor zichzelf. De partij van Krol en de Partij voor de Toekomst zouden vervolgens weer samengaan maar Van Kooten zegt in het AD dat zij niks van die besprekingen tussen Krol en Otten wist.
Het Kamerlid uit Woerden pikt die gang van zaken niet. "Henk Krol heeft hierover tegen mij gelogen", zegt Van Kooten-Arissen. "Hij beloofde dat wij met zijn tweeën de politieke lijn zouden bepalen, maar nu blijkt dat Otten aan alle touwtjes trekt. Mijn principes gaan niet samen met de zijne en daarom stap ik eruit."
Femke Merel van Kooten-Arissen begon haar politieke carrière als medewerker van de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Utrechtse gemeenteraad en zat ook namens die partij in de Provinciale Staten van Utrecht. In 2017 werd ze namens de PvdD lid van de Tweede Kamer. Een jaar geleden maakte ze de overstap naar 50PLUS. Toen Henk Krol daar wegging, begonnen de twee samen de Partij voor de Toekomst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.