RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voor moord op Laura Korsman veroordeelde Zamir M. gaat in cassatie

UTRECHT - De 33-jarige Zamir M. uit Nieuwegein gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat bevestigt het gerechtshof na berichtgeving van het AD. M. legt zich niet neer bij de straf die hij heeft gekregen voor het doodsteken van zijn ex-vriendin Laura Korsman in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht.

M kreeg eind juli in hoger beroep 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Dat is dezelfde straf die hij eerder al van de Utrechtse rechtbank kreeg opgelegd. De stap naar de Hoge Raad is de allerlaatste mogelijkheid om een uitspraak in Nederland aan te vechten.

De zaak gaat niet opnieuw behandeld worden, maar de Hoge Raad gaat alleen bekijken of er tijdens de rechtszaak fouten zijn gemaakt.

Stalken
Op 11 juli 2018 kwam er op gruwelijke wijze een einde aan het leven van Laura. Na een confrontatie met M. komt ze om het leven door 26 steek- en 14 snijwonden. M. blijft ontkennen dat hij verantwoordelijk is. Volgens de Nieuwegeiner viel de 24-jarige leerlingverpleegkundige hem aan en heeft hij zichzelf moeten verdedigen.

Voorafgaand aan de dood van Laura werd ze gestalkt door M. De 33-jarige Nieuwegeiner bleef zijn ex lastigvallen zelfs na drie gesprekken met de politie waarin hem werd verteld dat hij moest stoppen. Na die gesprekken kreeg hij een contactverbod opgelegd en ontving Laura een speciale knop waarmee zij alarm kon slaan in geval van nood.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -