Nog één van de in Bunnik geredde kittens is in leven

© Wendy van der Steen
BUNNIK - Van de drie kittens die maandag op een bijzondere wijze bij Bunnik ter wereld kwamen, leeft er nog maar eentje. Een tweede katje is vanochtend vroeg overleden. Eerder overleed er ook al een kitten.
Het overlijden van het grijze diertje komt hard aan, omdat ze vanwege haar grijze kleur extra bijzonder is. "Ja, die grijze kleur is vanwege de aftekening heel bijzonder want dat zie je niet vaak. Als zo'n kleintje het opgeeft, is het op. Ze heeft bijna twee dagen extra zorg gehad. Meer kunnen we niet doen", aldus Wendy van der Steen, die de jonge kittens heeft opgevangen.
Op dit moment gaat het goed met de enige kitten die nog is overgebleven. Van der Steen: "Die drinkt en komt aan. Minder dan ik zou willen maar die doet het nog."

Keizersnede

De kittens werden afgelopen maandagavond gevonden in Bunnik. Lieke Elberse, in het dagelijks leven werkzaam bij een dierenarts, was aan het hardlopen toen ze een dode poes met nog levende kittens in haar buik vond. Ze aarzelde geen moment en voerde op straat een keizersnede uit: drie van de vier kittens werden aanvankelijk gered, maar inmiddels leeft er dus nog maar eentje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.