RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Motortocht door regio tegen 'discriminerend' afsluiten dijkjes gaat niet door

HARMELEN - De protestrit van motorrijders, die zaterdag zou plaatsvinden in de regio Utrecht, is uitgesteld wegens de verwachte extreme hitte. De toertocht is volgens de organisatie opgeschoven naar zondag 20 september.

"Uit veiligheidsoverwegingen hebben we besloten de rit te verplaatsen", staat op de Facebookpagina Tourrit voor vrije wegen. Volgens de voorspellingen loopt de temperatuur zaterdag op tot rond de 35 graden.Honderden deelnemers
Naar verwachting zouden honderden motorrijders meedoen aan een rit tegen het steeds vaker afsluiten van dijkwegen door gemeenten. Dit jaar zijn al meerdere weggetjes tot verboden gebied verklaard voor motoren omdat omwonenden, fietsers en wandelaars last zeggen te hebben van de herrie en het gevaarlijke rijgedrag.

Maar volgens de bikers worden ze hiermee gediscrimineerd omdat automobilisten er nog wel mogen komen. Volgens de organisatie van de toertocht gaat het om een kleine groep hardrijders die veel lawaai maakt, waardoor een grote groep nu gestraft wordt.

Lekdijk
In de provincie Utrecht is het motorverbod op bepaalde dijkwegen al jarenlang onderwerp van discussie. Zo stelde de gemeente Lopik een verbod in op de Lekdijk omdat omwonenden klaagden over ronkende motoren. Twee belangenverenigingen van motorrijders stapten naar de rechter, maar de rechtbank stelde de gemeente in het gelijk. Ook de Raad van State boog zich over de zaak en oordeelde ook dat het verbod terecht is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -