RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dylan Groenewegen vindt het verschrikkelijk en denkt constant aan Fabio Jakobsen

VINKEVEEN - Dylan Groenewegen heeft via social media voor het eerst gereageerd op de crash van woensdag in de Ronde van Polen. Door toedoen van de renner uit Vinkeveen raakte landgenoot Fabio Jakobsen zwaargewond bij een sprint aan het einde van de eerste etappe.

"Ik vind het verschrikkelijk wat er gisteren gebeurd is. Ik kan de woorden niet vinden om te beschrijven hoe erg ik het vind voor Fabio en anderen die zijn gevallen of geraakt. Op dit moment is vooral de gezondheid van Fabio het allerbelangrijkste. Ik denk aan hem, constant", schrijft Groenewegen (27) op Twitter.


Massasprint
Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen week Groenewegen van zijn lijn bij de massasprint, waardoor Jakobsen over de hekwerken vloog en zwaargewond raakte. Jakobsen heeft afgelopen nacht een operatie van vijf uur ondergaan en is buiten levensgevaar. Vrijdag zullen de dokters hem proberen uit zijn kunstmatige coma te halen.

Zijn ploeggenoten gaan vandaag verder in de Ronde van Polen. Volgens teambaas Patrick Lefevere van Deceuninck - Quick-Step zijn de renners aangeslagen door de zware valpartij van Jakobsen maar krijgen ze goede hulp. "Het is een enorme klap voor de ploeg, dat laat zijn sporen na en dat moet je professioneel aanpakken met mensen die daarvoor opgeleid zijn."

Sleutelbeen
Zelf is Groenewegen ook niet ongeschonden uit de crash gekomen. Hij is geopereerd aan een sleutelbeen, zegt directeur Richard Plugge van Jumbo- Visma tegen het ANP. ''Ploegleider Merijn Zeeman en ik hebben Dylan vanmiddag even bezocht in het ziekenhuis, nadat hij geopereerd was. We hebben hem laten vertellen hoe hij het incident van gisteren heeft beleefd. Hij voelt zich zeer ongelukkig over wat is gebeurd"

Binnenkort gaat Plugge met Groenewegen nader in gesprek over wat is gebeurd. Dylan Groenewegen zou sowieso al niet meer van start gaan in de etappe van de Ronde van Polen van donderdag. Hij werd gediskwalificeerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -