RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laatste kersen geplukt van een goed seizoen voor telers: 'We hebben het erg druk gehad'


PROVINCIE UTRECHT - Het kersenseizoen is voorbij, de laatste kersen werden vandaag geplukt. Weken van keihard werken zijn nu voorbij. "Ik vind het jammer, maar aan de andere kant ook wel een opluchting, want het zijn tien lange weken geweest. De plukkers zijn ook wel toe aan een dagje vrij", vertelt teler Erik Vernooij.

 Het kersenseizoen is geŽindigd Het kersenseizoen is geŽindigd | Foto: RTV Utrecht / Peter Knieriem

Voor fruitteler Vernooij uit Cothen was het een goed jaar. Zowel qua temperatuur als qua verkoop. "De afgelopen jaren was het heel warm en nu niet, niet te veel regen ook. We hebben het ook erg druk gehad bij de winkel aan de weg. Mensen zagen het in de coronatijd als een soort uitje. Het is hier ook gemakkelijk om 1,5 meter afstand te houden."

Kersenteler Vernooij uit Cothen blikt terug op een goed seizoen


Dat de kersen goed lopen, blijkt ook vandaag weer als het al in de ochtend lekker doorloopt met klanten. "Dit zijn gewoon de lekkerste kersen, lekkerder dan van de supermarkt", zegt een mevrouw. Een andere vrouw gaat zelfs op de foto met Erik Vernooij. Het kiekje en een bak kersen worden naar China gestuurd. "Daar zijn ze dol op kersen", laat haar man weten.

Appels en peren
Het seizoen voor de kersen mag dan klaar zijn, stilzitten is er voor Erik niet bij. Hij blijft rondscheuren in zijn golfkarretje over het enorme terrein van Vernooij. Op dit moment worden namelijk de rode bessen geplukt en daarna zijn de appels en peren aan de beurt. "Waarschijnlijk de laatste week van augustus. Het blijft maar doorgaan dus."

Wie kersen wil kopen kan de komende dagen nog terecht in Vernooij Cothen bij de kraam aan de weg. Daarna kun je zo nog krijgen in de winkel.

Verslaggever Richard Grootbod over het kersenseizoen - deel 1


Verslaggever Richard Grootbod over het kersenseizoen - deel 2


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -