RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voormalig Kamerlid Mirjam Sterk uit Houten: 'Ouder en schooljuf zijn is geen fijne combinatie'

1/2
HOUTEN - Ze vertrok in 2017 met haar man en drie kinderen vanuit Houten naar Amerika. Voormalig CDA-Kamerlid Mirjam Sterk, geboren in Zeist, woont nu in de staat Maryland boven Washington en het coronavirus heeft ook haar dagelijks leven en dat van haar gezin veranderd.

"Met ons gaat het gelukkig goed. We zijn gezond en hebben op dit moment vakantie. Maar met het land gaat het natuurlijk een stuk minder. Je ziet dat een heleboel mensen iedere dag weer besmet raken en dat er steeds meer mensen besmet raken. Dat heeft wel consequenties voor alles wat hier gebeurt", aldus Sterk vanmiddag op Radio M Utrecht.

Na haar politieke loopbaan in Nederland werkt ze nu als consultant en schrijft ze stukken. Veelal vanuit huis net als haar man en dat is pittig. "Ik ben hier heel erg gaan schrijven want ik moest op de een of andere manier toch iets doen met wat ik hier allemaal zie. Ik blijf toch een politica, dat blijft toch een beetje in mijn bloed zitten. Er is 'never a dull moment' wat dat betreft."

Mirjam Sterk vanuit Amerika: "Ouder en schooljuf zijn is geen fijne combinatie"


Versoepeling
Op sommige punten worden de regels weer versoepeld in de omgeving van Sterk. Zo is uit eten gaan weer deels mogelijk en kinderen mogen weer buiten spelen. Aan de andere kant is ook duidelijk dat de scholen tot eind januari dicht blijven en dat is wel even een dingetje met kinderen in de leeftijd van bijna 15, 12 en 10.

Sterk: "Als je ouder bent en daarnaast ook de schooljuf moet spelen, is dat niet een hele fijne combinatie. Dat ging hier de afgelopen drie maanden bij tijd en wijle goed. Maar soms ook helemaal niet. Het aankomende half jaar krijgen de kinderen alleen via de computer weer les en dan moet je toch zorgen dat ze op tijd achter de computer zitten. Dat zal voor het grootste gedeelte op mijn bordje terechtkomen en dat is niet echt mijn hobby."


Mondkapje
En dan hebben we nog de mondkapjes-discussie: draag je hem wel of niet? Sterk merkt dat die discussie in Amerika heel anders is dan in Nederland. "Het is meer discussie hier; het gaat over de vrijheid of je zelf beslist of je zo'n kapje draagt."

Volgens haar denken ook veel mensen dat het wel los zal lopen. "Je ziet dat met name in de jonge groep mensen die vakantie aan het vieren zijn. Mensen die in Florida, Texas en Arizona zijn en in groepen bij elkaar zitten. Je ziet het aantal besmettingen toenemen, eerst was het vooral in de grote steden."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -