Jongerenwerkers wijzen op de anderhalve meter bij de Haarrijnse Plas

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronabesmettingen neemt weer toe en jongeren spelen een belangrijke rol bij de verspreiding. De gemeente zet daarom jongerenwerkers in om ze te helpen bij de anderhalve meter afstand, onder andere bij de Haarrijnse Plas.
Jongerenwerker Koen van Dam is de hele week in het recreatiegebied te vinden. ''Vanuit het laagdrempelig contact en het vertrouwen dat je kan opbouwen met iemand wordt het aanspreken ook makkelijker'', vindt hij. Dat hoeft allemaal niet moeilijk en streng. ''Gewoon even lekker een gesprekje aangaan en even wat leuks doen met ze.''
Op pad langs de Haarrijnse Plas met jongerenwerker Koen
Op de Haarrijnse Plas is de laatste jaren veel overlast geweest, maar de jongerenwerkers zijn er niet voor het toezicht, dat doen de strandwachten en de politie. Wel kunnen ze bezoekers beter bewust maken van het belang van de coronaregels. En het organiseren van allerlei sportactiviteiten moet de verveling een beetje verdrijven.
Zo gaat Koen voetvolleyen met jongeren. Die kunnen de extra aandacht wel waarderen: ''Wel leuk, dan kan je iets anders doen op Haarrijn dan zwemmen. Gezellig'', zegt een van hen. De jongerenwerkers blijven wel steeds op afstand. Ze komen veel bekenden tegen, maar die begroeten ze alleen met een elleboogboks.
De jongerenwerkers begroeten bekenden met een elleboogboks
De jongerenwerkers begroeten bekenden met een elleboogboks © RTV Utrecht / Jordi de Jong

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.