Raadslid Wilma de Mooij uit Woerden kijkt het nog even aan bij Partij voor de Toekomst

© Woerden.tv
WOERDEN - Wilma de Mooij, het enige raadslid van de Partij voor de Toekomst (PvdT) in de provincie Utrecht, trekt zich voorlopig niks aan van het gerommel in de partij. Het Woerdense raadslid blijft de partij trouw, ondanks het vertrek van regiogenoot Femke Merel van Kooten-Arissen bij de PvdT. "We kijken wat er uit het partijprogramma komt. En dan kan je daar weer wat van vinden."
Gisteren maakte Van Kooten-Arissen, ook uit Woerden, bekend dat ze de partij, die ze zelf had opgericht met voormalig 50PLUS-leider Henk Krol, de rug toekeerde. Zij zei buitenspel te zijn gezet in de manier waarop Henk Otten bij de partij werd gehaald. Otten werd daarvoor geroyeerd door Forum voor Democratie, en was voor die partij lid van de Eerste Kamer.

'Zonde'

Het vertrek van Van Kooten-Arissen is volgens het Woerdense raadslid Wilma de Mooij, die in juni van de SP overstapte naar de Partij voor de Toekomst, zonde. "Ik vind het vertrek van Femke Merel heel erg jammer. Ik mocht haar graag. Ze is een gedreven en inhoudelijk sterke politicus."
Maar De Mooij zegt niet van plan te zijn Van Kooten te volgen. "We kijken wat er uit het partijprogramma komt. En dan kan je daar weer wat van vinden."

Vertrouwen in Krol

Op papier lijkt het een kleurrijke combinatie: oud-SP'er Wilma de Mooij in één partij met een oud-Forum voor Democratie-voorman. De Mooij erkent dat: "Toen ik hoorde dat Ottten bestuursvoorzitter zou worden, begonnen er bij mij wel wat vragen in mijn hoofd op te komen. Je volgt toch ook de pers en je leest berichten. Maar ik heb vertrouwen in Henk Krol."
Het probleem van het raadslid is dan ook niet persoonlijk: "Ik sta niet per definitief negatief tegenover Henk Otten maar wel tegenover de koers van Forum voor Democratie. Ik heb er ook veel last van gehad als ik discussies aanging met mensen uit die partij. Ik heb toen echt dagenlang een trollenleger achter me aan gehad." Maar De Mooij denkt dat het nog goed kan uitpakken. "Wat voor mij telt, is de inhoud. Baudet en Otten hebben daar niet op een lijn gezeten. Ik heb daar wel vertrouwen in: hij is er niet voor niks weg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.