Kort nieuws: Wegwerker Woerden aangereden

REGIO - In Woerden is een wegwerker aangereden op de Parklaan. De wegwerker was de weg aan het uitmeten voor nieuw asfalt, maar de automobilist zag hem waarschijnlijk niet. De man ligt met onbekend letsel in het ziekenhuis. 
* Op station Schothorst in Amersfoort is een jongen beroofd van zijn telefoon. Hij werd door iemand aangesproken met de vraag hoe laat het was. Toen de jongen op zijn telefoon keek naar de tijd, kreeg hij een klap tegen zijn hoofd en werd zijn telefoon uit zijn hand geslagen. De politie zoekt nog naar de dader.
* In Utrecht is een auto-inbreker aangehouden. De 28-jarige verdachte werd op heterdaad betrapt op de Groeneweg. Hij sloeg de automobilist en ging er vandoor. De politie kon dankzij het signamelent de dief aanhouden in een horecazaak aan de Laan van Guinea.
* Jongeren met overgewicht kunnen binnenkort psychische hulp krijgen. Geestelijke gezondheidsintstelling Altrecht in Utrecht wil met psychologen de strijd tegen de kilo's makkelijker maken. Komende week gaat de eerste groep tieners met het programma aan de slag. Naast therapie moeten de jongeren ook meer bewegen en minder eten.
* In de Utrechtse Jaarbeurs zijn vandaag de nieuwste ontwikkelingen op spoorgebied te zien. Op de jaarlijkse vakbeurs Rail Tech Europe worden dit jaar ondermeer kunststoffen dwarsliggers getoond. Ook wordt er een nieuw verlichtingssysteem voor treinen en een automatisch remsysteem gedemonstreerd. Om alle produkten goed te kunnen tonen is er in de jaarbeurs tijdelijk 160 meter spoor aangelegd. De vakbeurs duurt nog tot en met donderdag.
* De SP in Amersfoort wil dat de problemen met de bus nu eindelijk eens worden opgelost. Vorig jaar zijn er zaken in de dienstregeling aangepast. Daardoor is gezondheidscentrum Zielhorst voor ouderen uit Kattenbroek onbereikbaar geworden. De partij wil dat de problemen nog voor de zomer worden opgelost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.