VVD Maarssen stelt vragen over bobbelweg

MAARSSEN - De VVD in Maarssen eist opheldering van het college over het motorongeluk eergisteren aan de Nieuweweg.
Daar kwamen twee vrouwen om het leven toen ze met hun motor onderuit gingen. Mogelijk waren bobbels in de weg hiervan de oorzaak. Als een motor daar overheen rijdt met hoge snelheid zorgt dit ervoor dat het voertuig onbestuurbaar wordt. De gemeente heeft deze bobbels inmiddels afgezet voor het verkeer.
Bewoners klagen al enige tijd over de bobbels en hebben de gemeente ook gewaarschuwd voor het gevaar maar zonder resultaat. De VVD vraagt zich nu af of de gemeente hiermee ook verantwoordelijk is voor het ongeval.
Verslaggever Christiaan Kooistra maakte op de motor een ritje over de dodelijke weg.
Bericht via website:
** Uiteraard is het heel triest dat dit is gebeurd. Maar als het al heel lang bekend is dat het wegdek slecht is dan neem ik aan dat deze dames dat ook wisten, ze maakten immers vaker gebruik van deze weg. Je moet altijd je snelheid aanpassen aan de situatie., aldus bezoeker Ribel.
** Pieter zegt: Het is niet normaal al die bobbels overal in de wegen als ik met mijn scooter op een normale weg rij dan ga ik al bijna onderuit door die klote bobbels.
** Ik hoop niet dat de VVD dit verschikkelijke ongeluk wil gebruiken voor politieke gewin, zegt Rob.
** Reactie op Ribel: Wel of niet bekend met de weg doet in dit geval niet eens ter zake. Zoo ok niet de snelheid. De frequentie van de hobbels in combinatie met de veerweg en de wielbasis van de motor bepalen of het voertuig onbestuurbaar wordt. De \'landing\' van de ene hobbel en het daarop in- en uitveren precies bij de volgende hobbel kan juist ook bij een lage snelheid een onbestuurbaar voertuig opleveren. De verantwoordelijke die met dergelijke wetenschap een weg toch veilig verklaard is het waard om toch op zijn minst civiel rechetrlijk aan te pakken. Als hij die wetenschap niet heeft is het nog erger.

VVD Maarssen wil opheldering over bobbelweg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.