Kort nieuws: Invalidewagen botst in Nieuwegein

REGIO - Op de Remiseweg in Nieuwegein is een invalidewagen omver gereden door een automobilist. De 53-jarige bestuurder zag de auto op het kruispunt met de Taludweg over het hoofd.
Hij is met gekneusde ribben naar het ziekenhuis vervoerd.
* In Houten is een motorrijder uit Veenendaal uit de bocht gevlogen en gewond geraakt. De 54-jarige man reed over De Rede toen hij de stoeprand raakte en onderuit ging. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd met meerdere botbreuken.
* In Austerlitz is een fietster gewond geraakt bij een beroving. De 21-jarige vrouw reed gistermiddag op de Traaywag toen er ineens door twee jongens op een scooter aan haar handtas werd getrokken. De vrouw viel en liep verwondingen op aan haar gezicht en een hersenschudding. De politie is op zoek naar getuigen.
* De Utrechtse verzekeraar ASR heeft in 2008 een verlies geleden van 640 miljoen euro. Het beleggingsresultaat stond in de tweede helft van het jaar onder druk door de onrust op de financiele markten.
Verder was het bedrijf 248 miljoen kwijt aan de afwikkeling van de woekerpolisaffaire. ASR gaat de komende tijd flink bezuinigen, ontslagen worden daarbij niet uitgesloten.
* Het Bosje van Goes in Vleuten-De Meern is opgeknapt. De afgelopen tijd zijn de paden verbeterd, er zijn bankjes geplaatst en het groen is beter afgestemd op de dieren die er leven. Ook zijn er borden geplaatst met uitleg over het gebied. Wethouder Bosch zal de borden vrijdag onthullen.
* In Loenen heeft de politie een man van zijn gestolen fiets geplukt. Agenten zagen de 48-jarige inwoner van Breukelen over de Rijksstraatweg rijden. De slotplaat was verwijderd en de fiets had daar lakschade.
Bij controle bleek dat de fiets twee jaar geleden was gestolen in Den Helder.
* De gemeente Soest weet niet over eventuele uitbreiding van bedrijventerrein De Grachten. Dat zegt de gemeente in antwoord op vragen van Gemeentebelangen Groen Soest. Wel is er een voorstel gedaan om een nieuwe waterberging aan te leggen.
* Op de Beneluxlaan in Utrecht is een 30-jarige Utrechter aangehouden voor fietsendiefstal.Getuigen zagen de man een fietsslot kapotslaan.Hierop belden ze de politie om door te geven welke kant de man op ging.Agenten onderschepten de man en pakten hem op.
* Twee fietsende zusjes zijn in Woerden zwaar ten val gekomen.Hun sturen haakten in elkaar bij het Stationsplein noord.Een van de twee liep licht letsel aan haar knie op,maar haar zusje van dertien kwam op haar kin terecht en was korte tijd niet aanspreekbaar.Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
* In Breukelen is een meisje aangehouden die zich zeer vervelend gedroeg in de bus. Ze schreeuwde en viel andere passagiers lastig. Agenten die in de bus zaten, hielden het veertienjarige meisje tegen toen ze uitstapte. Zij is meegenomen naar het bureau.
* Een deel van de Verlengde Vleutenseweg in Utrecht gaat dicht. Dat is nodig omdat er wordt gebouwd aan het winkelcentrum. Vanaf begin juni kan de weg niet meer worden gebruikt.Als de bouw van het centrum af is wordt er een alternatieve route aangelegd.
* Het muzikaal talent van Conny Vandenbos lijkt georven door haar zoon. Jeroen Faber heeft de band FABER opgericht en neemt daarmee het stokje over van zijn moeder. Het repertoire van de 38-jarige gitarist is van geheel andere orde; FABER speelt vooral rock 'n roll. Zijn band wordt gecompleteerd met drie ex-leden van de Wild Romance en deze zomer volgt de eerste cd. Jeroen Faber is zoon van Ger Faber en Conny Vandenbos, die tot hun dood in Leusden woonden.
* Crisis of niet, Amersfoort heeft in deze slechte economische tijden zowaar een succesje geboekt. Het grote zakencentrum De Brouwershof in het stationsgebied is volledig verhuurd. De drie gebouwen herbergen ondermeer het hoofdkantoor van Akzo Nobel Chemie, een hotel en Veilig Verkeer Nederland.
Het ondersteuningsbureau HOB voor patiëntenorganisaties wist de laatste meters te vullen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.