Maarssen: "Nieuweweg was veilig"

MAARSSEN - Alle waarschuwingen en een ernstig ongeluk ten spijt, heeft Maarssen de Nieuweweg vorige maand nog veilig verklaard. Dat blijkt uit een verklaring van de gemeente.
Dinsdag ging het op deze weg wéér mis en kwamen twee vrouwen om het leven bij een motorongeluk. Na het eerste ongeluk schreven omwonenden een brief waarin ze de gemeente waarschuwden voor de gevaarlijke situatie.
Door omhoog gegroeide boomwortels zitten er bobbels in de weg, maar de gemeente vond dat wel meevallen.
Inmiddels is de Nieuweweg, na het ongeluk van dinsdag, versmald en de maximumsnelheid verlaagd. Ook zijn de bobbels in de weg afgezet voor het verkeer.
Vanavond meer over de nasleep van het ongeluk in U Vandaag.
Reactie via de site:
Het is een groot schande, dat gemeente Maarssen zich wederom probeert te ontrekken aan haar verantwoordelijkheden, namelijk het zorgen voor veilige wegen. Deze weg is al jaren een hobbelpad. De gemeente gaat spijt krijgen van deze uitlating. Het lijkt er op dat de verantwoordelijk wethouder en de ambtenaren de aansprakelijkheid uit willen komen. Politiek over twee mensenlevens, walgelijk en onverantwoorde uitspraken. U moest beter weten gemeente. zegt Soeterboek.
** Ik rijd hier regelmatig, ook op de motor, en ben er ook bijna afgeslingerd. Deze bobbels zijn niet te zien. Het zure is: zowel gemeentes als rijksoverheid verkopen de razzia-achtige snelheidscontroles en het maar blijven aanleggen van onmogelijke verkeersdrempels als verkeersveiligheid, maar daar waar ze er werkelijk iets aan kunnen doen, laten ze het afweten. Dit had voorkomen kunnen worden. Waarom is niemand in staat dit falend beleid te keren? Dat is de vraag van Ruud Brakemhoff.
** Ik rijd ook regelmatig over deze weg en het wegdek is inderdaad behoorlijk hobbelig. Toch vraag ik mij af, of het echt zo gevaarlijk is, wanneer je je tenminste aan de toegestane snelheid houdt. Begrijp me goed, het is een vreselijk ongeluk en er moet natuurlijk alles gedaan worden om herhaling te voorkomen, maar ik vraag mij af, of het wel helemaal eerlijk is om alle schuld meteen bij de gemeente te leggen, aldus Henk van der Neut.
** Er is maar 1 reactie mogelijk: strafrechtelijk vervolgen, zegt Hans.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.