Familie Mounia overweegt juridische stappen

MAARSSEN - Het onderzoek van de Regionale Verkeersdienst na het dodelijk ongeluk op de Nieuweweg in Maarssen zal nog enige weken in beslag nemen.
Dan moet het Openbaar Ministerie beslissen over een eventuele strafrechterlijke vervolging van wegbeheerder, de gemeente Maarssen. Tot die tijd wil de gemeente niet reageren. Wel is het stuk weg waar de bobbels zitten afgezet.
De nabestaanden van de 38-jarige Mounia Pravisani overwegen om de gemeente aansprakelijk te stellen. Iedereen is welkom maandag op het afscheid van Mounia van ijssalon Roma.
Bekijk hieronder de reportage van U Vandaag.
Reacties:
"Wij zijn hier op 27-03-09 met de auto nog langs gekomen, vanaf de jachthaven neem je al gas terug omdat je weet dat dit een hobbelweg is. Maar met 30 km per uur maakte de auto nog een rotklap. Ik kan me voorstellen dat je op een motor dan gelanceerd wordt. En met een tegenligger kan dit, zoals in dit geval, helaas ook fataal zijn. Je ziet de bobbels niet voordat je er over heen gaat, maar je merkt het des te beter," zegt Alea.
"Mounia ik denk aan je! En Mauro en Gino en Moreno heel veel sterkte! xxx" zegt Roxanne.
"Twee weken geleden, te weten vrijdag 20 maart reed ik ook met mijn motor over de Nieuweweg. Niets vermoedend klapte ik ook over deze boomwortels zowat uit mijn zadel. Gelukkig ben ik een ervaren rijder, ik reed ook niet hard, maar toch levensgevaarlijk!
Degene die durft te beweren dat deze weg als "veilig kan worden bestempeld", is geheel niet goed bij zijn hoofd!!! De hoofdaansprakelijke hiervoor, welke wethouderdan ook, die dit heeft vastgelegt, zou ik graag willen spreken! Op een nette manier, maar wel naar waarheid berustend! Deze Gemeente Maarssen zal moeten worden vervolgt door Justitie!! Zo is het en niet anders!!" zegt Paul.
"Ik rijd ook regelmatig over deze weg en het wegdek is inderdaad behoorlijk hobbelig. Toch vraag ik mij af, of het echt zo gevaarlijk is, wanneer je je tenminste aan de toegestane snelheid houdt. Begrijp me goed, het is een vreselijk ongeluk en er moet natuurlijk alles gedaan worden om herhaling te voorkomen, maar ik vraag mij af, of het wel helemaal eerlijk is om alle schuld meteen bij de gemeente te leggen." zegt Henk.
"Afgelopen zomer ben ik met mijn auto over de Nieuweweg gekomen van af Tienhoven en zat met mijn kop tegen het dak van mijn auto. Maandag jl. kwam ik toevallig ook weer over de Nieuweweg en merkte dat er een paar extreme hobbels zijn geëlimineerd door de weg op te hogen maar verderop zitten nog steeds een aantal hobbels waar je niet vrolijk van wordt. Ik kan mij voorstellen dat dit voor een motorrijder catastrofale gevolgen kan hebben. Als ik al met een snelheid van nog geen 50km met mijn hoofd tegen het dak van mijn auto zit," zegt Ruud.
* Een bekende advocaat si de stiefvader van deze vrouw. Ik vraag me af als dat niet zo zou zijn en men gewoon Jan met de Pet is er ook juridische stappen ondernomen zouden worden. Ook blijf ik van mening dat je altijd je snelheid aan moet passen aan de situatie, en ik ga ervan uit dat de bestuurster deze situatie kende omdat ze er vaker reed. Ik ken veel wegen waar hetzelfde voor geld, moeten we dan alle bomen maar rooien?
Ik denk wel dat er duidelijk een snelheidsbeperking zal moeten komen, maar er werd al gewaarschuwd voor bobbels, zegt Ria.

Familie Mounia overweegt juridische stappen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.